Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milliárdos bevételek az adónkból: sorra nyeri a megbízásokat
  2012-11-15 16:39:09, csütörtök
 
  2012-11-15. 15:57
Milliárdos bevételek az adónkból: sorra nyeri a megbízásokat Pintér cége

A vesztesek irigykedésének tulajdonítja a Vagyonvédelmi Kamara elnöke azt a piaci vélekedést, hogy Pintér Sándor belügyminiszter (hivatalosan már csak) volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) egymás után szerzi a különböző megbízásokat, másoknak el sem érdemes indulni a tendereken. Egyes becslések szerint nagyjából a piac fele a vállalkozás kezében van, ám a vagyonvédelmi cégeket tömörítő kamara szerint ez egyáltalán nincs így. Mindenesetre a CBSZ értékesítéseinek nettó árbevétele tavaly mintegy nyolcmilliárd forintos volt.
Egy-egy nagyobb vagyonvédelmi munkára szóló pályázat kiírásánál a résztvevők általában azzal számolnak, hogy ha azon indul a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt., amely éveken át Pintér Sándor belügyminiszter birtokában volt, akkor ők nem rúghatnak labdába. A cég piaci hírek szerint újabb bevásárlóközpontok őrzés-védelmét szeretné megszerezni (ami nem lenne meglepő, hiszen referenciái között szerepel a Campona bevásárlóközpont, a Lurdy Ház és a Westend Business Center is). A szóbeszéd a vállalkozást az Aréna Plázával hozta össze, de a bevásárlóközpontnál azt közölték, a tenderre, amelynek eredményhirdetése november 30-ára várható, a Civilt nem hívták meg.
Korábban a vagyonvédelmi cégek vezetői már panaszkodtak a Civil Biztonsági Szolgálat erőteljes térnyerésére, igaz, korábban sem volt más a gyakorlat: a szocialisták idején például az In-kal Zrt. volt a kedvenc vagyonvédelmi cég, ennek a helyét a kormányváltás után vette át a Civil Biztonsági Szolgálat. Ma már úgy számolnak, hogy a vagyonvédelmi piac felét szerezte meg a CBSZ. Ennél többre becsüli a piaci részesedését a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozó Szakmai Kamara egyik volt vezetője, aki az ügy kényessége miatt neve elhallgatását kérte.
Ugyanakkor a kamara jelenlegi elnöke, Német Ferenc ezt nem tartja valósnak, mondván: több nagy cég van a piacon. A vagyonvédelmi piac a KSH adatai szerint - az állami és a magánszférát is beleszámolva - ezermilliárdos nagyságrendű évente. "Tavaly, amikor még kötelező volt a kamarai tagság, 130 ezer regisztrált tagunk volt, és 3600 céget tartottunk nyilván. A kötelező tagság eltörlését követően 32 ezer önkéntes tagunk maradt, a cégek száma pedig 800-ra csökkent" - közölte az elnök. Mint mondta, a CBSZ terjeszkedésével kapcsolatos kritika egyébként közbeszerzési pályázatok eredményeinek megtámadása alkalmával hangzik el gyakran érvként, de hangsúlyozta, hogy a kamarához a céggel szemben panasz nem érkezett. "Korábban inkáloztak, most civileznek" - tette hozzá.
Legalább valami emelkedik
A CBSZ az Opten céginformációs rendszer adatai alapján is évről évre jobb eredményt ér el. Három esztendővel ezelőtt az értékesítés nettó árbevétele 5,4 milliárd forint volt, majd 2010-ben 6,1 milliárdot, 2011-ben pedig 7,8 milliárd forintot könyvelhettek el. Tavaly a vállalkozás adózott eredményként 1,194 milliárd forintot produkált, már az új tulajdonos, Kántor Tibor (az első Orbán-kormány idején az APEH elnökhelyettese volt) vezetésével. Pintér Sándor a 2010-es országgyűlési választások előtt - számolva várható belügyminiszterré való kinevezésével -, március 25-én - hivatalosan - eladta a Civil Zrt.-t.
Az akkor 80 millió forintos jegyzett tőkéjű vállalkozás a két hónappal korábban, 2010. január 14-én megalakított, ötmilliós tőkéjű Prostazia Zrt.-é lett. A társaság egyszemélyes részvényese Kántor Tibor. Kántor Tibornak 2006 óta S-System Service Kft. néven működik biztonsági vállalkozása Sárváron. Ennek vezetéséről a CBSZ megszerzése után lemondott. Nem tudni, a Pintér-cég megszerzésének hatására-e, de az S-System Service 2010-hez képest 2011-ben jelentős eredménynövekedést produkált, az értékesítés nettó árbevétele megháromszorozva az előző évit, 674 millió forint lett, az adózott eredménye pedig 10,1 millió forintról 51,1 millióra nőtt.
Elnyert munkák sora a fővárosban és vidéken
A vállalkozás adásvételének lebonyolítása után Kántor Tibor 2010. március 31-én írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében a társaság végzi a BKV biztonságtechnikai berendezéseinek üzemeltetését, karbantartását, javítását és fejlesztését, 6800 forintos óradíjjal. A kormányváltás után pedig a CBSZ elsőként az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt.-vel szerződött. Nem meglepő, a bank ugyanis 2004 júliusától 2006. március végéig a cég egyik tulajdonosa volt. A vállalkozás 2011. augusztus 1-jétől a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-nél vetette meg a lábát. Az MVM akkor azt közölte, hogy Pintér egykori cégét megbízásos pályázaton választották ki, a három társaság közül a legjobbnak ez bizonyult.
Szintén a legkedvezőbb pályázatot adta a CBSZ tavaly augusztusban a Szerencsejáték Zrt. által kiírt tenderre. Ezt követően a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnál is úgy találták, hogy a belügyminiszter által alapított és sikerre vitt zrt. a legalkalmasabb a biztonsági feladatok ellátására, majd a Terror Háza Múzeumában is velük kötöttek szerződést. A következő megbízást a Magyar Államkincstártól kapta, utána pedig a Honvédelmi Minisztérium cégével, a HMEI Zrt.-vel kötött szerződést. Tavaly még a Kincsem Parkban is megvetette a lábát az egykori Pintér-cég. Vidéken a pécsi önkormányzat, Nyíregyháza vezetése, az V. kerületi és az óbudai önkormányzat tartott igényt a munkájukra.
A egyik legjelentősebb megbízása - ami értékben is megmutatkozik - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székházának, valamint saját és kezelt vagyonába tartozó ingatlanok komplex őrzés-védelme, amelyért a biztonsági cég négyszázmillió forint plusz kétszáz százalék/év keretösszegben kap ellentételezést. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet tavaly júliusban gondolta úgy, hogy a Civilt bízza meg egy debreceni székhelyű vállalkozással, a Sped-KER-Trans Kft.-vel együtt.
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. három évre szerződött tavaly ősszel a CBSZ-szel fegyveres biztonsági őrség nyújtására százhúszmillió forintért. Idén a BTDM Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. bízta meg a belügyminiszter volt cégét két másik vagyonvédelmi vállalkozással - a Triszmegisztosz Vagyonvédelmi Kft.-vel és az INVEST - Security 2007 Kft.-vel - együtt a budapesti Mikulásnapi és Karácsonyi Vásár rendezvényeinek személy- és vagyonvédelmi biztosításával. Néhány nappal később a Közbeszerzési Értesítőben arról számoltak be, hogy a Civil Zrt. betette a lábát az Országos Bírósági Hivatalba is. Ezek csak az állami megrendelések, természetesen a civil szférában is jelentős a cég szerepe.
Jó kapcsolatok
A munkák elnyerésében azonban a zrt. korábbi tulajdonosa, Pintér Sándor belügyminiszter szerint neki semmi szerepe sincs. ,,Ha az új tulajdonos sikeres, annak csak örülni tudok, azonban az eladás után semmi érdek nem fűz ahhoz, hogy bármilyen ráhatásom legyen a cég tevékenységére - állította a belügyér tavaly a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Még ha Pintér Sándor személyével nem számolunk, akkor is sokat nyomhat a latba Kántor Tibor előélete, kapcsolatai. Az adóhivatalnál egy éven át volt főnöke Simicska Lajos, akit aztán Vida Ildikó váltott, aki jelenleg is ezen a poszton található. A kormányváltás után ülhetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöki székébe.
A cég sikeréhez hozzájárulhat, hogy egykori vezetői közül többen a Belügyminisztériumba és a rendőrségre kerültek. A CBSZ egykori vezérigazgató-helyettese, Hatala József a rendőrség első embere lett. A vagyonvédelmi cég korábbi vezérigazgatója, Tasnádi László a Belügyminisztérium kabinetfőnökeként folytatta pályafutását. Az első Orbán-kormány idején egyébként Tasnádi László az APEH bűnügyi igazgatója volt. Ezt követően pedig a Civil egyik érdekeltségének, a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt.-nek igazgatósági tagjaként dolgozott. Pintér Sándor egykori kabinetfőnöke, Valenta László több vállalkozásban üzlettársa is volt a belügyérnek. Most egyik főtanácsadója, és a vörösiszap-katasztrófa után a Mal Zrt.-nél Bakondi György kormánybiztos egyik helyettese.
A CBSZ cégcsoportjának - a cég honlapja szerint - tagja a Pajzs 07 Zrt., amely főleg őrzés-védelemi szolgáltatást nyújt. ,,A vagyonvédelmi elektronikus-, beléptető-, őrzésfelügyeleti-, illetve tűzvédelmi rendszerek tervezésének, telepítésének és üzemeltetésének specialistája az ERANDO Kft. A távfelügyeleti szolgáltatásról a Mon-Da Kft. gondoskodik". A Pajzs 07 vezérigazgatója az a Lapid Lajos, aki Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese volt, és a 2006-os őszi események idején, például október 23-án a biztosítás parancsnoka volt. A Papp-jelentés szerint Lapid adott utasítást adott az Alkotmány utcai tömegoszlatás megindítására, majd annak folytatására a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, egészen az Astoriáig.
Pintér Sándor belügyminiszter maga mellé vette Eiselt Györgyöt helyettes államtitkárként, korábbi belügyminiszterségének idejéhez hasonlóan. Eiselt 2007-ben a Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai főigazgatója lett. Ehhez a posztjához fűződik az Eclips-ügy. Ismert, az adócsalás és pénzmosás gyanújába keveredett, gépjárművek eredetiségvizsgálatához szükséges informatikai rendszert kiépítő Eclipse Informatikai Zrt. nem sokkal Eiselt kinevezése után nyert el egy mintegy ötmilliárd forintos közbeszerzést. Az ügyet jelenleg a bíróság tárgyalja. Az Eclipse Zrt.-nél dolgozott projektvezetőként a belügyér lánya, Pintér Hajnalka, aki az eredetiség-vizsgálati rendszer megvalósításáért felelt.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/104073/#ixzz2CJ305Un6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bevásárlóközpont, rendőrfőkapitány, államkincstártól, őrzésfelügyeleti, biztonságvédelmi, megháromszorozva, értékesítéseinek, terjeszkedésével, megvalósításáért, főigazgatóságnál, ellentételezést, berendezéseinek, érdekeltségének, belügyminiszter, cégcsoportjának, elnökhelyettese, triszmegisztosz, földgázszállító, rendezvényeinek, vezérigazgatója, szolgáltatásról, üzemeltetésének, államtitkárként, irigykedésének, céginformációs, vállalkozással, tevékenységére, szerencsejáték, legalkalmasabb, vállalkozásban, ezermilliárdos, biztosításával, százhúszmillió, távfelügyeleti, karbantartását, négyszázmillió, megbízásokat Pintér, vesztesek irigykedésének, piaci vélekedést, különböző megbízásokat, piac fele, vállalkozás kezében, vagyonvédelmi cégeket, résztvevők általában, vagyonvédelmi cégek, szocialisták idején, kedvenc vagyonvédelmi, kormányváltás után, vagyonvédelmi piac, piaci részesedését, kamara jelenlegi, kamarai tagság, Vagyonvédelmi Kamara, Pintér Sándor, Civil Biztonsági Szolgálat Zrt, Civil Biztonsági Szolgálat, Lurdy Ház, Westend Business Center, Aréna Plázával, In-kal Zrt, Magánnyomozó Szakmai Kamara, Német Ferenc, Kántor Tibor, Civil Zrt, Prostazia Zrt, Kántor Tibornak, S-System Service Kft, S-System Service, Magyar Fejlesztési Bank, Magyar Villamos Művek, Szerencsejáték Zrt, Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnál, Terror Háza Múzeumában, Magyar Államkincstártól, Honvédelmi Minisztérium, HMEI Zrt, Kincsem Parkban, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, Sped-KER-Trans Kft, FGSZ Földgázszállító Zrt, BTDM Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft, Triszmegisztosz Vagyonvédelmi Kft, Karácsonyi Vásár, Közbeszerzési Értesítőben, Országos Bírósági Hivatalba, Magyar Nemzetnek, Simicska Lajos, Vida Ildikó, Nemzeti Adó-, Hatala József, Tasnádi László, Biztonságvédelmi Zrt, Valenta László, Bakondi György, ERANDO Kft, Mon-Da Kft, Lapid Lajos, Gergényi Péter, Eiselt Györgyöt, Nemzeti Közlekedési Hatóság, Eclipse Informatikai Zrt, Eclipse Zrt, Pintér Hajnalka,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Bella István: Zsoltár  Ma  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Gaál Viktor gondolata  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Emlék  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Volt egy...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Vannak arcok  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki szeret, annak senki sem id...  Szép estét kedves látogatóimna...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztinától  Életművészet  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Két tekintet van  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Muratáj  Viharban csak az a fa marad ál...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Esti kép  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  képre írva  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Gondolatok az életről és szere...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés 
Bejegyzés Címkék
megbízásokat Pintér, vesztesek irigykedésének, piaci vélekedést, különböző megbízásokat, piac fele, vállalkozás kezében, vagyonvédelmi cégeket, résztvevők általában, vagyonvédelmi cégek, szocialisták idején, kedvenc vagyonvédelmi, kormányváltás után, vagyonvédelmi piac, piaci részesedését, kamara jelenlegi, kamarai tagság, kötelező tagság, cégek száma, céggel szemben, értékesítés nettó, vállalkozás adózott, első Orbán-kormány, 2010-es országgyűlési, társaság egyszemélyes, előző évit, adózott eredménye, vállalkozás adásvételének, társaság végzi, állami tulajdonú, bank ugyanis, vállalkozás 2011, három társaság, legkedvezőbb pályázatot, belügyminiszter által, biztonsági feladatok, következő megbízást, egykori Pintér-cég, pécsi önkormányzat, óbudai önkormányzat, egyik legjelentősebb, debreceni székhelyű, belügyminiszter volt, budapesti Mikulásnapi, állami megrendelések, civil szférában, munkák elnyerésében, eladás után, belügyér tavaly, latba Kántor, poszton található, rendőrségre kerültek, rendőrség első, vagyonvédelmi elektronikus-, távfelügyeleti szolgáltatásról, 2006-os őszi, biztosítás parancsnoka, posztjához fűződik, mintegy ötmilliárd, ügyet jelenleg, bíróság tárgyalja, belügyér lánya, bevásárlóközpont, rendőrfőkapitány, államkincstártól, őrzésfelügyeleti, biztonságvédelmi, megháromszorozva, értékesítéseinek, terjeszkedésével, megvalósításáért, főigazgatóságnál, ellentételezést, berendezéseinek, érdekeltségének, belügyminiszter, cégcsoportjának, elnökhelyettese, triszmegisztosz, földgázszállító, rendezvényeinek, vezérigazgatója, szolgáltatásról, üzemeltetésének, államtitkárként, irigykedésének, céginformációs, vállalkozással, tevékenységére, szerencsejáték, legalkalmasabb, vállalkozásban, ezermilliárdos, biztosításával, százhúszmillió, távfelügyeleti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.